Hotellgatan 32

Adress: Hotellgatan 32

1949 tog arkitekt Zander Säfverstam fram ritningarna till det nuvarande hyreshuset på uppdrag av direktör Konrad Wikner, Ljusdal och huset stod klart 1950 med arton lägenheter i tre våningar samt källare. Det var svårt att få tag i byggmaterial då i efterdyningarna av andra världskriget. 1983 gjordes en omfattande renovering och ombyggnad av hyreshuset på uppdrag av Alfred och Edvard Öhman AB enligt ett förslag från CA Olsson Byggare AB. Fasaderna tilläggsisolerades och fick ny färgsättning. Man byggde ett fristående sophus, anlade gångar, en lekplats och planterar träd och buskar.

Verksamheter som funnits i huset:
Ljusdals autodelar (fram till 2000-talet)
Sportringens Cykelaffär
Kasaw butik (2014-)
Bostäder,

Ägare: Konrad Wikner, Urban Wikner, Seglet

Kontakta gärna oss om du har något att tillägga i fastighetens historia!

Verksamheter som finns i huset idag

Fastighets AB Seglet  |  Södra Järnvägsgatan 42D   |  827 32 Ljusdal  |  Telefon: 0651-101 80  |  E-post: info@seglet.nu
Fastighets AB Seglet är ett privat fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i centrala Ljusdal. Fastighets AB Seglet hyr ut lägenheter och lokaler till personer och företag som uppskattar kvalitet, god service och personligt bemötande. Att vara hyresgäst hos Fastighets AB Seglet ska kännas lite extra, lite unikt. Seglet drivs av fjärde generationen Öhman, syskonen Johanna, Julia och Jon. Fastighets AB Seglet har sitt säte i Ljusdal i Hälsingland.

MADE BY ohappa