Låssystem

I våra fastigheter på Hotellgatan 30 och 32 samt Hantverkaregatan 4 så har vi installerat elektroniska lås.

Detta gör att du som hyresgäst slipper fundera på nycklar på drift, samtidigt som det blir enklare för dig att röra dig i fastighetens övriga utrymmen som har elektroniska lås. Dessutom är det nu möjligt att skapa tillfälliga koder till vänner och hantverkare.

Låset

Yale Doorman för Aptus är ett batteridrivet elektroniskt lås med mekanisk låskolv. Låset är av hakregeltyp, vilket gör det motståndskraftigt mot inbrottsförsök.

Beröringsfria nycklar

Till låset har du även fått tre Apusnycklar (nyckelbrickor). Nycklarna administreras av din fastighetsägare och det är med dessa du öppnar och stänger dörren. Om en sådan försvinner kan din fastighetsägare enkelt spärra den och skapa en ny. Aptusnycklarna kan även användas på allmänna dörrar om passagesystemet har programmerats för detta, exempelvis cykelrum och entréporten.

Hur låser jag upp min dörr?

Lås upp med Aptusnyckel och PIN-kod Slår man fel kod vid fem tillfällen i rad blockeras låset. Blockeringen hävs efter tre minuter eller via öppning med hjälp av vredet på insidan av dörren.

Hur låser jag min dörr?

Du låser dörren på två olika sätt.

1. Manuell låsning genom att trycka *.

2. Låsning med hjälp av vredet på insidan av dörren

Hur får låset ström?

• Låset drivs av fyra LR6 (AA) batterier. Dessa monteras och byts från insidan av dörren

• Lampa indikerar låg batterinivå

Vad händer om batterierna tar slut?

• Du kan strömsätta låset genom att hålla ett 9V-batteri mot en kontakt på utsidan och sedan låsa upp med din bricka eller kod

• Du kan alltid öppna dörren med vredet på insidan av dörren.

Hur säkert är krypterad trådlös kommunikation och beröringsfria nycklar?

Kommunikationen mellan ditt lås och den central som styr passagesystemet är krypterad. Det går till så att en så kallad krypteringsnyckel skickas till låset vid installationen. Denna krypteringsnyckel kan skickas på nytt efter ett godkännande av administratören av passagesystemet. Varje nyckelbricka har en speciell niosiffrig kodning för att förhindra kopiering.

Fastighets AB Seglet  |  Södra Järnvägsgatan 42D   |  827 32 Ljusdal  |  Telefon: 0651-101 80  |  E-post: info@seglet.nu
Fastighets AB Seglet är ett privat fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i centrala Ljusdal. Fastighets AB Seglet hyr ut lägenheter och lokaler till personer och företag som uppskattar kvalitet, god service och personligt bemötande. Att vara hyresgäst hos Fastighets AB Seglet ska kännas lite extra, lite unikt. Seglet drivs av fjärde generationen Öhman, syskonen Johanna, Julia och Jon. Fastighets AB Seglet har sitt säte i Ljusdal i Hälsingland.

MADE BY ohappa