Hantverkaregatan 4

Adress: Hantverkaregatan 4

1951-1952 byggdes det nuvarande hyreshuset i tre våningar samt källare. Det var svårt att få tag i byggmaterial då i efterdyningarna av andra världskriget. Ritningarna togs fram av ingenjör H. Johansson, Ljusdal. 1955 byggdes delar av källarvåningen om för att den skulle kunna fungera som affärs- och utställningslokaler för en bilfirma. I början på 1980-talet gjordes en omfattande renovering och ombyggnad på uppdrag av Alfred och Edvard Öhman AB enligt ett förslag från CA Olsson Byggare AB. Fasaderna tilläggsisoleras, får ny färgsättning och förses med nya balkonger. Ett fristående sophus byggs och man anlägger gånger, planterar träd och buskar.

Första ägaren var Konrad Wikner. Det övertogs sen av Urban Wikner som sålde det till Alfred och Edvard Öhman AB i början av 1980-talet.

Verksamheter som funnits i huset:
Svenska AB Gasaccumulator (1950-talets början),
Jonny Dahlströms bilfirma (1955-)
Frisersalong (1952-)
Gullringshus (1980-talet)
Noreen och Skyttners bilfirma (fram till 1990-talet)
Kurt Andersson Fastighetsservice (1990-talet-)
Anna-Lenas fotvård (2007-)
Palms Film och media (2008-2010)
Bostäder

Kontakta gärna oss om du har något att tillägga i fastighetens historia!

Verksamheter som finns i huset idag

Anna-Lenas Fotvård
Kurt Anderssons fastighetsservice

Fastighets AB Seglet  |  Södra Järnvägsgatan 42D   |  827 32 Ljusdal  |  Telefon: 0651-101 80  |  E-post: info@seglet.nu
Fastighets AB Seglet är ett privat fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i centrala Ljusdal. Fastighets AB Seglet hyr ut lägenheter och lokaler till personer och företag som uppskattar kvalitet, god service och personligt bemötande. Att vara hyresgäst hos Fastighets AB Seglet ska kännas lite extra, lite unikt. Seglet drivs av fjärde generationen Öhman, syskonen Johanna, Julia och Jon. Fastighets AB Seglet har sitt säte i Ljusdal i Hälsingland.

MADE BY ohappa