Nyheter

Krönika juni 2014

Läs vår krönika om vad som hänt i bolaget under våren samt saker som man kan tänka på inför sommarens grillningar och fester.

Ha en skön sommar!
/ Julia och Åsa

Enkät riktad hyresgäster åldern 21-37 år

Linn Andersson och Petter Eklund heter två studenter som pluggar ekonomisk fastighetsförvaltning på Högskolan i Gävle.

De ska nu under våren skriva en uppsats och de behöver komma i kontakt med personer i ålderna 21-37 som bor i en hyresrätt.

Är du en av dem de söker, tveka inte att klicka på länken och svara på frågorna i enkäten. Det skulle hjälpa dem väldigt mycket i deras arbete.

Ramp på Unitis

Vi arbetar för att öka tillgängligheten för alla att komma in i de lokaler som vi hyr ut. Nu har turen kommit till Unitis Café på Norra Järnvägsgatan.

Arbetet är påbörjat och det beräknas vara klart under april. Vi samarbetar med Hälsinge Markentreprenad och Petterssons smide. Hälsinge Markentreprenad gör själva rampen och Petterssons Smide tar fram det räcke som ska sitta utåt gatan.

Läs mer om Hälsinge Markentreprenad och Petterssons Smide i länkarna nedan.

Möt Kjell-Åke och Per – vaktmästare på Seglet

Att finnas till hands och ställa upp när något behöver fixas akut. I alla väder, året runt.
Som att skotta en söndag när snön vräkt ner hela natten eller att stoppa en läckande vattenkran innan skadan blivit för stor. Men kanske framförallt se till att våra fastigheter och utomhusmiljöer hålls hela, rena, trivsamma och trygga. Killarna som ser till att detta sköts hos oss på Seglet heter Kjell-Åke Björk och Per Högberg.

Kjell-Åke har vi på Seglet anlitat i snart 30 år. Han började som vikarie i slutet av 1970-talet och fick sin fasta tjänst 1985. Förutom några år på ett annat företag så har han varit hos oss sedan dess. Kjell-Åke är ansvarig för utemiljön. Det innebär att han ser till att våra trapphus, entréer, gångvägar, gårdar, gräsmattor och rabatter är i gott skick. Nu på våren är det sopning av grus, krattning och fix i rabatter som gäller. När sommaren kommer så väntar gräsklippning och trimning. På hösten krattar han löv samt klipper ner buskar och häckar och på vintern fylls dagarna med snöskottning och sandning. En extern entreprenör hjälper till med snöröjning, sandning och gräsklippning på de större ytorna medan Kjell-Åke ser till att de mindre vägarna fram till husen blir framkomliga och säkra.

Per har vi anlitat som vaktmästare sedan 2002. Fram till dess hade han arbetat många år som kock och krögare på restaurang Loftet i Ljusdal. Stressiga år med långa arbetsdagar, hårt arbete och obefintlig ledighet satte sina spår och Per gick mer eller mindre gick in i väggen och var tvungen att byta yrkesbana. Han började då som snickare på Öhmans och kom därigenom i kontakt med oss på Seglet. Vi anlitar honom för att ansvara för innemiljön i våra fastigheter. Det innebär att han sköter allt snickeriarbete när vi renoverar våra lägenheter och lokaler. Dessutom rensar han avlopp, byter packningar och kranar och sätter upp nya köksluckor om det behövs.

Förutom Kjell-Åke och Per så arbetar även Inge Blom då och då. Han har egentligen gått i pension men rycker in och hjälper till med två av våra fastigheter vid behov.

Arbetsdagen börjar klockan 7 för både Kjell-Åke och Per. Kjell-Åke brukar vara klar för dagen någon gång mellan 14 och 16 och Per slutar 16.

Det bästa med jobbet som vaktmästare tycker Kjell-Åke är friheten. Att få vara ute hela dagarna och sköta sig själv. Han planerar sitt eget arbete och lägger upp dagen som han vill. Arbetsdagen inleds ofta med att han åker runt till de olika fastigheterna och kollar att allt ser bra ut.

Per uppskattar den omväxling som arbetet innebär. Ingen dag är den andra lik.
- Jag börjar alltid arbetsdagen med att åka till den lägenhet vi renoverar just då och jobbar där tills jag behövs någon annanstans. Jag planerar aldrig mina dagar, de blir som de blir men det trivs jag med, säger Per och skrattar.
Kjell-Åke och Per berättar att de allra flesta hyresgästerna sköter sig exemplariskt och tar ansvar för sig själva och sitt boende. Några undantag finns givetvis, som hundägare som inte plockar upp efter sina hundar eller personer som skräpar ner medvetet i allmänna utrymmen och på gården. Det är lite trist men så är det nog överallt, tror Kjell-Åke och Per.
- Vi gör vårt bästa för att hyresgästerna ska trivas och känna sig trygga där de bor och jobbar, säger Kjell-Åke. Då är det extra roligt när vi får uppskattning från dem för det arbete vi gör.
Nu är våren här. För Kjell-Åke är det bråda dagar utomhus som gäller. Allt grus ska bort från gångvägar och gräsmattorna krattas. Per håller på med det sista renoveringsarbetet på Hotellgatan. Snart är det dags att dra igång nästa renoveringsarbete i en annan fastighet.
Ingen rast ingen ro. Men roligt på jobbet verkar de ha, Kjell-Åke och Per.

Serviceanmälan:
Serviceanmälan görs alltid via telefon 0651-76 79 19 eller på hemsidan www.seglet.nu under Serviceanmälan. Alla inrapporterade fel dokumenteras i ett system och kan på så sätt mätas och följas upp. När felanmälan gjorts skickar vi någon av vaktmästarna till din lägenhet/lokal för att hjälpa dig.


Fiber installerat

Efter många turer fram och tillbaka kan nu hyresgästerna på Hantverkaregatan 4 och Hotellgatan 30-32 få bredband via fiber.

Information om bytet av låssystem

Nu hoppas vi verkligen att vi kan ha de nya låsen till lägenheterna på Hantverkaregatan 4 och Hotellgatan 30-32 installerade inom kort.

Det har varit många turer gällande låsen och det som orsakat förseningarna är att leveranserna från låsleverantören inte fungerat som tänkt. Låssmeden Kanlås meddelar i alla fall att de nu har fått allt de behöver för att kunna göra bytet. Vi hoppas att låsen och passersystemet ska vara i gång under mars.

Vi tackar våra hyresgäster för att de har varit så förstående under denna struliga process.

Hyreshöjningar 2014

Nu är hyreshöjningarna för 2014 klara. Hyrorna kommet att höjas med 1,4 % från 1 februari. Det betyder att hyran kommer att bli 105 kr mer per månad för 4 rum och kök.

Eftersom hyrorna för första kvartalet 2014 redan skickat ut till våra hyresgäster kommer hyran att komma retroaktivt på hyran för april.

Grovsopor och fimpar

Det är inte meningen att grovsopor ska ställas/slängas i soptunnorna. De ska man köra själv till Åkerslund eller så ringer man till Ljusdal Energi så kommer de och hämtar.

En annan sak att tänka på är att inte slänga ut fimpar från balkongen. De kan hamna på någons uteplats.

Ny julbelysning i Bokhandlargränd

Seglet har varit med och sponsrat den nya julbelysningen i köpingen och då främst den som hänger mellan våra fastigheter i Bokhandlargränd.

Det är Ljusdal i Centrum som tagit intitiativet och flera företag har varit med och sponsrat.

Vi tycker att det blev mycket fint!!

Information om Projekt Greta

På sidan Renovering pågår kan man nu få en uppdatering gällande Projekt Greta. Där kan man läsa om vad som är gjort och vad som är kvar att göra.

 
Sida:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Fastighets AB Seglet  |  Södra Järnvägsgatan 42D   |  827 32 Ljusdal  |  Telefon: 0651-101 80  |  E-post: info@seglet.nu
Fastighets AB Seglet är ett privat fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i centrala Ljusdal. Fastighets AB Seglet hyr ut lägenheter och lokaler till personer och företag som uppskattar kvalitet, god service och personligt bemötande. Att vara hyresgäst hos Fastighets AB Seglet ska kännas lite extra, lite unikt. Seglet drivs av fjärde generationen Öhman, syskonen Johanna, Julia och Jon. Fastighets AB Seglet har sitt säte i Ljusdal i Hälsingland.

MADE BY ohappa